Inspirerande entreprenörer hyllas

Vinnarna | Foto Pressbild
ICAs Entreprenörspris har delats ut för sjätte året i rad för att hylla företagare som gör skillnad i sina närområden. Årets vinnare i de två kategorierna har nu utsetts, och båda företagen kommer från Norrbotten.

ICAs Entreprenörspris syftar till att uppmärksamma företagare som i linje med ICA-handlarnas anda genom entreprenörskap bidrar till att förbättra sina närområden. Priset delas ut årligen i två kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior, vilket riktar sig till entreprenörer upp till 25 år. Efter hundratals nomineringar från hela Sverige har det nu blivit klart att årets vinnare kommer från Norrbotten.

ICAs vd Nina Jönsson, som även är ordförande i juryn, säger att det är glädjande att få dela ut priset i ICA-handlarnas anda eftersom det lokala entreprenörskapet är kärnan i ICA-idén. Både Pensionatet och Containing Greens har på olika sätt bidragit till utvecklingen och tillväxten i sina närområden genom att engagerat och med hjärta driva sina verksamheter.

Keramikverkstad och bageri
Pensionatet i Piteå, skapat av Lisa Hellmér och My Bergström, är en plats som fungerar som en kreativ oas för lokal innovativ, kulturell och konstnärlig verksamhet. Det som började som ett Bed and Breakfast har gradvis utökats till att inkludera en studio, en keramikverkstad, coworking-space och ett bageri. Målet är att skapa en plats för möten, människor och mat och att fånga essensen av Piteå.

Spillvärme från serverhallar
Företaget Containing Greens i Luleå, bestående av Moa Johansson, Adrian Mellgren och Ellinor Emilsson, har utvecklat en teknik för vertikal hydroponisk odling för att möjliggöra färska, närproducerade grönsaker året runt. Genom att använda spillvärme från serverhallar och resurseffektiva odlingssystem har de skapat en hållbar lösning för att minska importen av frukt och grönt i Norrbotten. Företaget fortsätter att utveckla sin teknik i samarbete med styrelseordförande Andreas Eklund.

Vinstsumman i varje kategori är 100 000 kronor och vinnarna har utsetts genom en kombination av öppen omröstning och jurybedömning. Juryn bestod av representanter från olika områden inom näringslivet och ICA-gruppen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil