Instabox drar in 1,8 miljarder

Instabox får lite tillskott i kassan | Foto: MostPhotos
Budbolaget Instabox, med lådor man hämtar paket i, plockar in 1,8 miljarder kr. Det står klart när den aktuella nyemissionen nu har landat.

Det har sedan tidigare stått klart att Instabox arbetar med en nyemission som beräknades ge lite över 1,3 miljarder kr – 150 miljoner dollar – och där riskkapitalbolaget Verdane skulle investera stort.
Nu står det klart att nyemissionen landar på 190 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 1,8 miljarder kr.

– Jag är glad över det förtroende som nya och existerande investerare har visat oss. Den globala budmarknaden fortsätter att växa varje år och Instabox blixtsnabba, okrångliga och fossilfria frakter skiljer oss från de traditionella budbolagen, anser Instabox vd och medgrundare Alexis Priftis i det aktuella pressmeddelandet.

– Med den nya finansieringen får vi hjälp att bygga vidare på det och att fortsätta förbättra vår tjänst, för att göra den ännu mera hållbar och kundfokuserat, tillägger han.

Verdane, Creades, EQT Ventures, Tham Special Investment, Nineyard, Tacito och M2 Asset Management tillhör investerarna i nyemissionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil