Inviger toppmodern logistikanläggning

För att möta livsmedelsbranschens ökade efterfrågan på cirkulära lådor och pallar har Svenska Retursystem (SRS) öppnat en ny logistikanläggning i Vaggeryd. Den nya anläggningen, som invigs idag, kommer att främja mer hållbara och effektiva flöden av livsmedel i Sverige.

Svenska Retursystem (SRS) har etablerat en toppmodern logistikanläggning i Vaggeryd för att hantera den växande efterfrågan på cirkulära lastbärare inom livsmedelsbranschen. Den nya anläggningen kommer att bidra till att göra livsmedelskedjan mer robust och effektiv, samtidigt som den minskar klimatpåverkan.

”Vårt cirkulära system hjälper till att göra livsmedelskedjan robust och effektiv, samtidigt som vi bidrar till att minska livsmedelsbranschens klimatpåverkan. Med den nya anläggningen i Vaggeryd ökar vi vår kapacitet och möjliggör en fortsatt hållbar tillväxt för hela branschen,” säger Anders Jaresjö, Chief Operations Officer på Svenska Retursystem.

Anders Jaresjö, Chief Operations Officer på Svenska Retursystem | Foto Pressbild

Cirkulära Lösningar för Livsmedelsbranschen
En stor del av Sveriges livsmedelsleveranser distribueras i SRS cirkulära lådor och pallar, som används om och om igen. Systemet hanterar årligen cirka 174 miljoner lådor och 10 miljoner pallar, vilka tvättas och kontrolleras i olika logistikanläggningar runt om i Sverige. För att möta den ökade efterfrågan har SRS nu byggt en ny anläggning i Vaggeryd.

”Vi är så stolta över vår toppmoderna anläggning som är byggd för framtiden. Då Vaggeryd är en viktig logistisk knutpunkt säkerställer vi att vi transporterar våra pallar och lådor så korta sträckor som möjligt. Vi har också ett av Sveriges största solcellstak som producerar stora mängder grön el,” säger Daniel Jakobsson, platschef på anläggningen i Vaggeryd.

Daniel Jakobsson, platschef på anläggningen i Vaggeryd | Foto Pressbild

Nyckelfakta om Anläggningen

Effektivitet och Hållbarhet: Anläggningen har en kapacitet att tvätta motsvarande 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år. Byggnaden är energieffektiv och värms upp av återvunnen värme från tvättprocessen.

Smartare Transporter: Vaggeryd är en viktig logistisk knutpunkt. Den strategiska placeringen minskar transportsträckorna, vilket leder till minskad klimatpåverkan för hela branschen.

Ett av Sveriges Största Solcellstak: Anläggningen är utrustad med ett av landets största solcellstak, som beräknas producera 3,7 GWh, motsvarande hushållselen för 750 svenska villor. Elproduktionen används för den egna verksamheten, med potential att erbjuda laddning för ellastbilar och produktion av vätgas i framtiden.

Med den nya anläggningen i Vaggeryd stärker Svenska Retursystem sin roll som ledande aktör inom hållbara och cirkulära lösningar för livsmedelsbranschen i Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil