Kiviks Musteri satsar på kärlek

Foto Pressbild
På Kiviks Musteri, känt för sina äppelprodukter och långa traditioner, tar man nu ett steg in i framtiden genom att plantera över 200 000 äppelträd av en ny sort - Red Love. Denna ovanliga sort, med sitt röda fruktkött, är ett nytt tillskott till den imponerande samlingen.

De Red Love-träd som planteras har importerats från Holland, där de har skördats och producerat frukt under tre år innan de nu får sin nya plats på Kiviks Musteris odling vid Solnäs gård utanför Lund. Att ta hand om träd som redan är sex år gamla innebär nya utmaningar för musteriet, som normalt planterar träd som är tre år gamla.

Jan Flemming Jensen, Odlingschef på Kiviks Musteri, förklarar: ”För att träden ska växa optimalt måste vi avlägsna blommorna under de första åren, vilket innebär att det kan dröja ytterligare ett par år innan träden är redo att producera frukt.”

En spännande aspekt av detta tillskott är att den svenska miljön kan ge Red Love-äpplena en unik smakprofil jämfört med deras ursprung i Holland. Svenska äpplen är kända för sin rika smak, tack vare det speciella klimatet och den långa mognadsprocessen som skapas av de ljusa sommardagarna och temperaturskillnaderna mellan natt och dag.

När de röda äpplena väl är mogna kommer Kiviks Musteri att pressa dem för att göra äppelmust och cider. Redan från hösten 2024 har de erbjudit Red Love-must och cider, men från inköpta äpplen. Målet är att under kommande säsonger kunna producera dryck av Red Love-äpplen från musteriets egna odlingar.

Kiviks Musteri fortsätter sitt arbete med att bevara gamla äppelsorter och introducera nya för att stödja den svenska äppelnäringen och fortsätta leverera högkvalitativa produkter till sina kunder. Med Red Love-planteringen tar de ännu ett steg mot en mer mångsidig och kärleksfull framtid för svensk äppelodling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil