Koncentrerar havret till Tingsryds-fabrik

Foto Pressbild
Fazer planerar att flytta hela sin havrerelaterade produktion till Tingsryd och låta finska fabriken bli ett nav för havregurter.

Marknaden för växtbaserade produkter har avtagit, konstaterar Fazer i ett pressmeddelande.
För att möta en nedgång planerar Fazer att dela upp sin produktion på två fabriker, där havre- och växtbaserade drycker tillverkas i Tingsryd och gurt i finska Koria.

– I Koria har vi expertis och erfarenhet för att producera havrebaserade gurter, medan vi i Tingsryd har årtionden av erfarenhet och mycket effektiva processer för att producera havredrycker av hög kvalitet i stora skalor, säger Krister Zackari, vd för Fazer Lifestyle Foods.

– Vi hoppas på att växa vårt varumärke Fazer Aito internationellt och är väl positionerade i Tingsryd för att använda nordisk havre och spannmål, samtidigt som vi har expertis i Koria för att göra detsamma inom gurter, tillägger Zackari.

Innan planen kan genomföras måste det föras fackliga förhandlingar i Finland innan slutgiltigt beslut kan fattas, där upp till 93 personer kan bli uppsagda, där 93 personer kan bli av med sina jobb.
I Tingsryd ska det, enligt pressmeddelandet, inte var aktuellt med några uppsägningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil