Koncentrerar havret till Tingsryds-fabrik

Foto Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Fazer planerar att flytta hela sin havrerelaterade produktion till Tingsryd och låta finska fabriken bli ett nav för havregurter.

Marknaden för växtbaserade produkter har avtagit, konstaterar Fazer i ett pressmeddelande.
För att möta en nedgång planerar Fazer att dela upp sin produktion på två fabriker, där havre- och växtbaserade drycker tillverkas i Tingsryd och gurt i finska Koria.

– I Koria har vi expertis och erfarenhet för att producera havrebaserade gurter, medan vi i Tingsryd har årtionden av erfarenhet och mycket effektiva processer för att producera havredrycker av hög kvalitet i stora skalor, säger Krister Zackari, vd för Fazer Lifestyle Foods.

– Vi hoppas på att växa vårt varumärke Fazer Aito internationellt och är väl positionerade i Tingsryd för att använda nordisk havre och spannmål, samtidigt som vi har expertis i Koria för att göra detsamma inom gurter, tillägger Zackari.

Innan planen kan genomföras måste det föras fackliga förhandlingar i Finland innan slutgiltigt beslut kan fattas, där upp till 93 personer kan bli uppsagda, där 93 personer kan bli av med sina jobb.
I Tingsryd ska det, enligt pressmeddelandet, inte var aktuellt med några uppsägningar.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.