”Kött” utan kött lockar riskkapital

Foto MostPhotos
Tio gånger så mycket om tio år. Analysen gäller ”kött” utan kött som nu lockar både fler köpare och blir mer intressant för riskkapitalister.

Den matteknologiska utvecklingen när det gäller smak och konsistens för artificiellt kött är nu så snabb att den nu lockar alltfler riskkapitalister.
I USA har utvecklingen stannat av men i Europa fortsätter trenden att vara stark, skriver SVT Nyheter.

– Här i Europa är det alltjämt dynamiskt. Vi tror att den globala marknaden för köttsubstitut kommer att vara tio gånger så stor om tio år, säger Amaury Roquette, vice vd för Naturals Platform vid Firmenich i Schweiz till SVT Nyheter.
Natural Platform är bolaget snabbast växande avdelning och arbetar med att utveckla smaker åt livsmedelstillverkare som satsar på den växande marknaden för köttfritt ”kött”.Möjligheterna anses enorma när bland annat klimatomställningen enligt många kräver andra proteinintag.
Idag uppskattas den globala köttmarknaden vara värd cirka 10 000 miljarder kr per år och alternativt protein, oftast vegetabiliskt, har endast 1,5 procent av marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil