”Kött” utan kött lockar riskkapital

Foto MostPhotos
Tio gånger så mycket om tio år. Analysen gäller ”kött” utan kött som nu lockar både fler köpare och blir mer intressant för riskkapitalister.

Den matteknologiska utvecklingen när det gäller smak och konsistens för artificiellt kött är nu så snabb att den nu lockar alltfler riskkapitalister.
I USA har utvecklingen stannat av men i Europa fortsätter trenden att vara stark, skriver SVT Nyheter.

– Här i Europa är det alltjämt dynamiskt. Vi tror att den globala marknaden för köttsubstitut kommer att vara tio gånger så stor om tio år, säger Amaury Roquette, vice vd för Naturals Platform vid Firmenich i Schweiz till SVT Nyheter.
Natural Platform är bolaget snabbast växande avdelning och arbetar med att utveckla smaker åt livsmedelstillverkare som satsar på den växande marknaden för köttfritt ”kött”.Möjligheterna anses enorma när bland annat klimatomställningen enligt många kräver andra proteinintag.
Idag uppskattas den globala köttmarknaden vara värd cirka 10 000 miljarder kr per år och alternativt protein, oftast vegetabiliskt, har endast 1,5 procent av marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil