Köttbullen lanseras som kosttillskott

Foto MostPhotos
Köttbullen lanseras som kosttillskott när Sveriges grisföretagare gör en kampanj under denna vecka i Stockholms tunnelbana.

Under vecka 40 kan resenärer i Stockholms tunnelbana se köttbullen återlanseras som kosttillskott.
Det är organisationen Sveriges grisföretagare som uppmärksammar vad man kallar en växande trend, nämligen att äta kosttillskott som ett sätt att kompensera för uteblivna näringsämnen när människor minskar eller tar bort kött från kosten. 

Kampanjen är tänkt att skapa en diskussion kring vad miljoner svenskar stoppar i sig dagligen – och vad konsumenterna egentligen vet om dessa piller, pulver och kapslar, skriver organisationen.
Samtidigt vill man naturligtvis slå ett slag för ”sina” produkter.

— Vi vill belysa det problematiska i trenden att ta bort ett av våra mest näringstäta och beprövade livsmedel och byta ut det mot piller, pulver och kapslar som vi har väldigt låg kunskap om. Framför allt gällande vilka konsekvenser det kan få på hälsan på längre sikt, säger Mattias Espert som är ordförande för Sveriges grisföretagare. 

– Det är ju förvånande att så många äter kosttillskott när Livsmedelsverket och bred forskning visar att de allra flesta inte behöver det om man äter en varierad kost, tillägger Espert.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil