Krav lanserar fyra visionära målbilder

Tf vd Cecilia Lenbäck | Foto Pressbild, Krav
Som ett led i att driva på utvecklingen i hållbar riktning har märkningsorganisationen Krav tagit fram fyra visionära målbilder med tidsatta mål.

Produktion av livsmedel orsakar upp till 30 procent av de globala växthusgasutsläppen, och bidrar till en stor del av hotet mot den biologiska mångfalden, påpekar Krav i en pressrelease.
För att driva på utvecklingen har organisationen tagit fram fyra visionära målbilder. 

Målbilderna omfattar konkreta tidsatta mål för hur Krav kan bidra mot en långsiktig hållbarhet.
– För att bidra till ökad biologisk mångfald och dessutom öka vår självförsörjningsförmåga vill vi att det odlas fler Krav-certifierade proteingrödor i Sverige, säger organisationens tf vd Cecilia Lenbäck. 

– Även det foder som ges till idisslare behöver i högre grad dels bestå av grovfoder, dels vara proteinfoder som är odlat i Sverige. Här visar KRAV-lantbrukare framfötterna idag och kan leda vägen för lantbruket i stort, tillägger hon.

Kravs visionära målbilder
1. Klimat: Livsmedelsproduktionen ger hållbart producerade livsmedel utan att bidra till den globala uppvärmningen.
2. Biologisk mångfald: Den biologiska mångfalden i lantbruket ökar. Den gynnas på gården såväl som i den omgivande miljön, både ovan och i jorden.
3. Djurvälfärd: Samtliga djurslag får utlopp för sina naturliga beteenden och behov genom hela livet, och lantbrukets raser är sunda och robusta.
4. Bättre arbetsvillkor: Mänskliga rättigheter och bra arbetsvillkor gäller för alla som arbetar i hela livsmedelskedjan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil