Krav lotsar små livsmedelsföretag

Foto Pressbild
Krav kommer under 2023, med stöd av Jordbruksverket, att lotsa småskaliga livsmedelsproducenter som vill ställa om till ekologisk produktion.

Krav kommer under 2023, med stöd av medel från Jordbruksverket, att lotsa småskaliga livsmedelsproducenter som vill ställa om till ekologisk produktion, eller skala upp redan befintlig produktion. 
Lotsningen innebär företagsanpassade satsningar och ska bidra till en ökning av nya ekologiska produkter på marknaden.
 eller skala upp redan befintlig produktion. Lotsningen innebär företagsanpassade satsningar och ska bidra till en ökning av nya ekologiska produkter på marknaden.

– Vi är mycket glada att nu få växla upp vårt arbete med att hjälpa fler livsmedelsföretag i sin omställning. Det är en utmaning att våga satsa på något nytt eller växla upp sin ekologiska produktion och vi vill gärna bidra med det vi kan i att stödja de småskaliga företagen, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på Krav.

I slutet av december fick Krav besked att de tillsammans med två andra anbudsgivare vunnit den upphandling som Jordbruksverket utlyst. Under hela 2023 finns det nu möjlighet för småskaliga livsmedelsproducenter att få lotsning av Krav, som kommer att guida och skräddarsy insatser efter behov. Det kan handla om guidning i att bli certifierad, att göra målgruppsanalyser, konsumentkampanjer eller att identifiera utmaningar som hindrar eller begränsar försäljning av ekologiska livsmedel.

Enligt Jordbruksverket skulle fler småskaliga producenter ta steget till en ekologisk produktion eller öka sitt utbud av ekologiska produkter om de bara fick rätt stöttning.

– Vi har redan fått in intresseanmälningar från olika håll och fortfarande finns det möjlighet att anmäla sitt intresse till oss på KRAV, säger Cecilia Lenbäck.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil