Krav-märkta Nöbble gård Årets bonde 2022

Foto Pressbild
Krav-märkta Nöbble gård norr om Kalmar har korats till Årets bonde 2022 för sina kreativa lösningar och roll som förebild för andra.

Krav-märkta Nöbble Gård norr om Kalmar vann Årets bonde 2022. Nöbble Gård är en innovativ gård där hela verksamheten andas hållbarhet, anser organisationen. 

Juryns motivering till vinnarna löd:
”Årets bonde 2022 har kunskapen, insikten, kreativiteten och energin som krävs för att utveckla framtidens hållbara lantbruk – redan idag. En lysande förebild i mörka tider!”

Nöbble gård ägs och drivs av Lennart och Veronica Svenzén. 
De tog hem segern i kategorin Mjölk tidigare under hösten. Nöbble har varit Krav-certifierate sedan 1995.

– Att vara Krav-certifierad är en självklarhet för oss. Det är en del av helheten. Vi tänker långsiktig hållbarhet i alla investeringar vi gör. Det är viktigt vad var och en gör, säger Veronica Svenzén, en av ägarna.

Nöbble gård är helt självförsörjande på el. De byggde tillsammans med Kalmar energi Nöbble solpark och har även ett eget vindkraftverk som förser ladugården med all den el som behövs.

Ungdjuren och fåren på gården betar naturbeten, något som gynnar den biologiska mångfalden. Hela verksamheten andas hållbarhet – social, ekonomisk och miljö.
–Veronica och Lennart ska känna sig oerhört stolta! Med sitt hårda arbete och genuina passion är de verkliga föregångare till hela lantbrukssverige, säger Kravs vd Emma Rung.

I tävlingen Årets bonde var tre av de sex finalisterna KRAV-certifierade bönder. Utöver Nöbble Gård vann Lilla Labäck kategorin Frukt & grönt och Källunda Gård kategorin Eko.

Årets Bonde är nationell tävling som strävar efter att öka efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. 
Tävlingen vill visa upp hela cirkeln; från jord till bord och tydliggöra bondens roll i livsmedelskedjan. Den arrangeras av Bergkvist Publishing AB i samarbete med bland andra Krav, MSC, Från Sverige, Martin & Servera, Sydgrönt och Svenskt sigill.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil