Kritik mot Kiviks marknad

Arkivbild MostPhotos
Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha annonserat planer på att arrangera en smådjursmarknad under en av sommarens marknadsdagar. Besökarna reagerar starkt och uttrycker oro för djurens välmående och risken för spontanköp.

Kiviks marknad, belägen i Österlen i Skåne, är en av Sveriges mest välbesökta marknader och lockar årligen upp till 150 000 besökare. Med ett brett utbud av aktiviteter och underhållning för hela familjen har marknaden etablerat sig som en populär sommardestination.

I år planerar Kiviks marknad att introducera en smådjursmarknad som en del av sitt evenemang. Besökare ska erbjudas möjligheten att titta på och köpa smådjur, inklusive kaniner, fåglar, marsvin och hamstrar. Detta initiativ har dock väckt stark kritik från besökare och djurvänner.

Medvetenhet och ansvarstagande

Besökarna uttrycker sin indignation
På Kiviks marknads Facebooksida har flera besökare uttryckt sin oro och kritik mot beslutet att arrangera en smådjursmarknad. Många påpekar risken för stress och lidande för djuren samt faran med impulsiva djurköp. En person ifrågasätter också marknadens kontroll av utställare och säljare samt pekar på risken för ökad förekomst av övergivna eller felaktigt omhändertagna djur.

Behov av ökad medvetenhet och ansvarstagande
Kritiken mot Kiviks marknad understryker behovet av ökad medvetenhet kring djurens välfärd och ansvarsfullt djurhållande. Många hoppas att marknaden omprövar sina planer och istället främjar ett ansvarsfullt förhållningssätt till djur och uppmuntrar till långsiktiga och välövervägda beslut när det gäller att skaffa husdjur.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil