Kronägg firar 90 år och vill fira rejält

Jubileumsäggen får förstås en egen kartong när det ska firas | Foto: Pressbild
Kronägg firar 90 år som äggleverantörer och väljer att fira det rejält samtidigt som man blickar framåt mot nya produkter och leveranser.

Kronägg har levererat ägg sedan 1932 och dess ursprung är därmed i en av Sveriges äldsta andelsföreningar.
Idag är Kronägg en del av huvudsakligen danskägda Danaeg-koncernen, men fortsätter att leverera svenska ägg till de svenska matborden.

– Vi är väldigt stolta över vårt ursprung och långa historia där våra ägare också är våra leverantörer. Tillsammans med dem driver vi utveckling och kvalitet i alla led. Vårt mål är att bidra med nya produkter och kunnande även under lång tid framåt, säger Marcus Lindström som är vd för Kronägg.

I samband med jubileet har Kronägg producerat en ask med ett jubileumrelaterat utseende, en ask som tillfälligt ersätter Kronäggs ordinarie ask för ägg i 15 pack från frigående höns inomhus.

Samtliga Kronägg är certifierade med den rosa checken, som står för certifierad svensk äggkvalité, påpekar företaget.
Det innebär att äggproduktionen uppfyller Sveriges hårda krav inom djurvälfärd, livsmedelssäkerhet, smittskydd och produktkvalitet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil