Kronfågels produkter klimatcertifieras

Foto MostPhotos
Organisationen The Carbon Trust har gjort heltäckande beräkningar av koldioxidavtrycket hos de flesta av Kronfågels produkter vilka nu certifieras.

Analysernas resultat går i linje med en annan ny analys från det statliga forskningsinstitutet Rise, skriver Kronfågel i en pressrelease där man påpekar att denna visar att svensk kyckling har minskat sitt klimatavtryck med en femtedel på drygt tio år. 

Jämfört med tidigare beräkningar gjorda på samma sätt för andra köttslag så innebär det att kyckling har betydligt mindre klimatpåverkan än många andra proteinkällor som rött kött, skriver Kronfågel som anser den största klimatutmaningen vara sojan i kycklingfodret.

Kronfågel har låtit en extern organisationen, the Carbon Trust, göra en heltäckande beräkning av koldioxidavtrycket för nästan alla bolagets produkter, 70 stycken.
Resultaten är nu certifierade av the Carbon Trust och blir avgörande för Kronfågels fortsatta klimatarbete.

– Nu vet vi hur klimatavtrycket i vår värdekedja ser ut på detaljnivå och var vi ska fokusera våra åtgärder. Vi har också kommit långt med de hållbarhetsmål som vi tidigare har satt upp. Bland annat vad gäller transporter där vi nu börjar närma oss hundra procent fossilfrihet i Sverige, säger Ida Ljungkvist, hållbarhetschef för Kronfågels ägarbolag Scandi Standard.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil