Lidl bevarar fridlyst art vid bygge i Eslöv

Foto Pressbild
Lidl har fått grönt ljus för att etablera sin första butik i Eslöv, ett projekt som försenats av en fridlyst vattensalamander som upptäckts i området.

Projektet har försenats sedan en fridlyst vattensalamander upptäckts i närområdet. 
Nu köper Lidl Sverige marken efter en uppgörelse kring hur salamandergrodan ska kunna skyddas.
Den nya butiken väntas öppna under 2024 eller 2025.

Det har varit en lång och utdragen process innan det nu är klartecken för den butik med 4 000 kvadratmeter försäljningsyta Lidl ska bygga i Eslöv.
Markområdet man köpt är 9 000 kvadratmeter och beläget vid Berga-rondellen.

Vid undersökningen inför projektet upptäckte experter såväl stor som liten salamandergroda, en upptäckt som tillfälligt satte stopp för detaljplanen då groddjuren är utrotningshotade och fridlysta. 

Efter en omfattande utredning kommer Lidl nu att vidta flertalet nödvändiga skyddsåtgärder för att skydda och bevara grodarten, däribland bygga ett vattensalamanderhotell som säkerställer grodartens fortplantning, skriver kedjan.

– Den här etableringen har varit mycket efterlängtad för oss men framför allt för våra kunder. Med den nya butiksöppningen hoppas vi kunna erbjuda Eslövsborna både delikatesser från hela världen och svenska varor av högsta kvalitet till branschens lägsta pris, säger Petra Wahlström som är fastighetschef i syd för Lidl Sverige.

– Som en bonus får vi nu vara med om att bevara dessa vattensalamandrar som befinner sig i området, tillägger hon.

Den nya butiken kommer att utrustas med solceller på taket samt erbjuda en stor parkering inklusive ett antal laddplatser för elbilar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil