Majoritet säger ja till svensk kyckling

Svensk kyckling vill de flesta svarande i en ny undersökning | FOTO: HEIKE BRAUER
När branschorganisationen Svensk fågel ställer frågan om de svarande föredrar svensk kyckling i de offentliga köken visar sig en majoritet svara ja.

84 procent av 1 001 svarande i en undersökning branschorganisationen Svensk fågel låtit Novus genomföra tycker att det är viktigt att det är kyckling uppfödd i Sveige som serveras i kommuner och regioner.

– Undersökningen visar att det finns ett stort förtroende för kyckling som är uppfödda i Sverige och man generellt sett har ett stort förtroende för det arbete som våra medlemmar gör, anser sig därmed Maria Donis, vd för Svensk fågel, ha belägg för.

Undersökningen som genomfördes i december förra året omfattar 1 001 personer och visar att de som svarat prioriterar hållbarhet, hälsa samt minimal antibiotikaanvändning inom svensk kycklinguppfödning. 

– När det gäller offentliga upphandlingar inom offentlig sektor är även priset en viktig faktor. I tider då kostnader på foder och andra insatsvaror ökar kraftigt hos lantbrukarna är det viktigt att inköparna inte enbart fokuserar på lägsta pris utan även tittar på andra viktiga kriterier som god djurhälsa och säkra livsmedel för att säkerställa att kunder och användare får god, nyttig och hälsosam mat. Här är svenskt kontrollerad och certifierad matfågel från Svensk fågel ett utmärkt val, påpekar Maria Donis.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil