Matpriser ned – första gången på fyra år

Foto MostPhotos
Matpriserna sjönk för första gången på fyra år något i Sverige under april, enligt Matpriskollen som ser nedgången som ett trendbrott.

Matpriserna sjönk med 0,4 procent under april och den bredare gruppen ”dagligvaror” sjönk med 0,3 procent enligt Matpriskollen.
Där ser man sänkningen, om än liten, som ett trendbrott eftersom det är första gången på minst fyra år som priserna sjunker.

– Sänka priser, det gör man inte i den här branschen. Det är extremt ovanligt, säger Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen, till TT.

Matpriskollen undersöker de ordinarie priserna på 44 000 varor hos de stora kedjorna och ser nu en mindre sänkning av priserna.
– Vi har haft några månader med noll-utveckling. Men sänka priser, det gör man inte i den här branschen. Det är extremt ovanligt. Det är inte så branschen fungerar, säger Ulf Mazur.

Frukt och bär har, enligt Mazur, sjunkit i pris med 2,1 procent, grönsaker med 1,3 procent och mejeri och ost med 1,0 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil