Matsmart tar in 400 nya miljoner

Matsmarts vd-par Karl Andersson och Peter Beckius | Foto Magnus Sandberg
På vägen till att någon gång visa svarta istället för röda siffror tar nu Matsmart in 400 färska miljoner i en nyemission till befintliga ägare.

Matsmart tar in 400 miljoner kronor via en nyemission till befintliga ägare. Finansieringsrundan har letts av SEB Private Equity – som även är bolagets största ägare – och Exor Capital, skriver företaget i en pressrelease.Totalt har nu Matsmart tagit in 1,35 miljarder kr i kapital och den senaste rundan har gjorts till en väsentligt högre värdering än vid tidigare tillfällen.

– Vi fortsätter att växa och utvecklas starkt som bolag – och när marknadsläget ser ut som det gör i dag: med stigande priser och inflation ökar relevansen för det vi gör ännu mer. Att ta hand om redan producerade varor – för klimatets och för konsumenternas plånböckers skull är inte bara sunt bondförnuft, det är extremt angeläget. En påfylld kassa låter oss fortsätta att driva på för mer hållbara matsystem – här hemma och på Europas största marknader, kommenterar Karl Andersson grundare och vd.

Matsmarts affärsidé är, som bekant, att köpa konkurslager, varor på väg ut, felmärkta eller på andra sätt svårsålda produkter, och sedan sälja dem under ordinarie pris på nätet.
De nya pengarna ska, säger man användas till att ”accelerera tillväxten” samt till att ”förbättra kunderbjudandet”.

Matsmart leds nu av grundaren Karl Andersson vars fokus är externa intressenter, innovation och partnerskap, tillsammans med Peter Beckius som är ny som vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil