Max – betalar inte bönderna

Arkivbild MostPhotos
Det är oroande att hamburgarkedjan Maxs trädplanteringsprojekt i Uganda, som var avsett att klimatkompensera och hjälpa bönderna, istället har fått motsatt effekt enligt en granskning av Aftonbladet.Det är särskilt bekymmersamt att träden har blivit så täta och höga att det har försvårat böndernas möjlighet att odla mat.

Vilket har resulterat i matbrist och andra allvarliga konsekvenser för lokalsamhället.

Det är positivt att Max tar påståendena på allvar och lovar att säkerställa att leverantören av kolkrediterna, Zeromission, följer upp situationen och vidtar åtgärder om missförhållanden upptäcks. Det är avgörande att företag tar ansvar för sina hållbarhetsåtaganden och agerar för att rätta till eventuella problem som uppstår i deras projekt.

Det är viktigt att fortsätta följa utvecklingen av detta ärende för att säkerställa att åtgärder vidtas för att korrigera de negativa konsekvenserna av trädplanteringsprojektet och för att säkerställa att bönderna får den ersättning de har rätt till enligt avtalet med Max.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil