Mer ersättning till Handels medlemmar

Fackförbundet Handels medlemmar fick under 2021 väsentligt mer i ersättningar i de ärenden som drevs via LO-TCO rättsskydd, meddelar Handels.

Förra året fick Handelsanställdas förbunds medlemmar sammanlagt över 21 miljoner kronor i ersättning genom LO-TCO rättsskydd, som driver ärenden i arbets- och försäkringsrätt.
Det är en ökning med 15 miljoner kronor jämfört med året innan, trots att antalet ärenden har minskat.Under 2021 avslutades 85 ärenden jämfört med 111 året innan.
LO-TCO rättsskydd driver ärenden som inte har kunnat lösas genom fackliga förhandlingar. 

Förra året handlade fler fall om avsked på felaktiga grunder och obetalda löner, vilket kan vara en förklaring till att ersättningarna har ökat, säger Fredrik Wimborn, ombudsman på Handels med ansvar för rättsskyddsärenden.

– De fallen ger ganska mycket i ersättning när vi vinner dem. Att fallen med obetalda löner har ökat kan vara en effekt av corona-pandemin, där företag har hamnat i ekonomiska svårigheter och inte kunnat eller helt enkelt struntat i att betala ut löner, sammanfattar Wimborn.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil