Miljardutdelning till Lantmännen för 2021

Det växer och det gör även Lantmännens vinst, visar redovisningen för 2021. Foto: Pressbild
Lantmännen ökar vinsten vilken för 2021 uppgår till 2 202 miljoner kr. Av det delas en miljard ut till delägarna, medlemmarna.

Trots kraftiga kostnadsökningar och ökad osäkerhet i de globala värdekedjorna, med tydlig påverkan på såväl lantbruk som livsmedelsproduktion, gjorde Lantmännen ytterligare ett rekordresultat under 2021, skriver man i en pressrelease. 

– Tack vare detta resultat möjliggörs en rekordutdelning om 1 000 miljoner kronor som nu betalas ut till medlemmarna, svenska lantbrukare, är beskedet.

Utdelningen till medlemmarna − som klubbades på Lantmännens föreningsstämma − är den högsta utdelningen i Lantmännens historia, totalt en miljard kronor.– Vi har lagt ännu ett ovanligt år bakom oss, präglat av pandemi och en del skördeutmaningar. Tack vare Lantmännens fantastiska resultat har stämman kunnat besluta om utdelning av den högsta utdelningen någonsin till våra medlemmar, säger Lantmännens ordförande Per Lindahl.

– Det är extra glädjande att kunna göra den här utdelningen just i år när svenskt lantbruk drabbas hårt av kostnadsökningar på insatsvaror och höga energipriser, samtidigt som man även fortsatt står inför stora utmaningar. Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla medarbetare och medlemmar som bidragit till det fantastiska resultatet, säger Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil