Miljöpris till Coops satsning på fossilfria

Foto Coop
Eskilstuna kommun har tilldelat årets miljöpris till Coop för deras banbrytande arbete med fossilfria transporter och den nya varuterminalen i Eskilstuna. Priset delades ut i samband med Världsmiljödagen och syftar till att uppmuntra insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen.

Inrikes transporter står för ungefär en tredjedel av Sveriges totala klimatutsläpp. Coop arbetar målinriktat för att alla deras transporter ska vara fossilfria till år 2030. Redan idag går över 30 procent av Coops inrikes transporter på tåg.

– Vi är glada och stolta över att Eskilstuna kommun uppmärksammar vårt långsiktiga arbete för att minska vår klimatpåverkan. Coop-tåget är stommen i vår logistik och i Eskilstuna har vi fått möjligheten att köra det eldrivna tåget hela vägen fram till av- och pålastning av varor. Nu fortsätter vårt arbete mot fossilfria transporter till 2030, säger Peter Rosendahl, transportchef på Coop Logistik.

Motiveringen till årets pristagare lyder:

”Med sin nya högautomatiserade varuterminal och hållbara logistiklösningar med tåg in i terminalen i Eskilstuna logistikpark, visar Coop Logistik ett helhjärtat engagemang för att sänka sin klimatpåverkan. Coop Logistik är föregångare inom hållbara transporter och har genom mod och vilja arbetat och investerat i klimatlösningar som årligen sparar omkring 17 000 lastbilstransporter, vilket motsvarar 9 600 ton koldioxid.”

Denna satsning visar Coops engagemang och ledarskap inom hållbara transporter och deras strävan efter att minska klimatavtrycket. Priset är ett bevis på att deras ansträngningar gör skillnad och inspirerar andra aktörer att följa efter i deras spår.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil