Mindre mellandagsrea enligt Pricerunner

Foto MostPhotos
Årets mellandagsrea är mindre utbredd än fjolårets. 8 procent av priserna har sänkts jämfört med 13 procent i fjol, skriver Pricerunner.

Julafton är över och runtom i landet ger sig svenskarna ut i mellandagsrean efter några fynd att avsluta året med. Enligt en Yougov-undersökning svarade 36 procent att de kommer ta del av mellandagsrean, skriver Pricerunner.

Sett till antalet nedsatta priser är årets sista reafest mindre utbredd i år i jämförelse med samma period 2021. 
I skrivande stund har 8 procent av priserna har sänkts sedan julveckan, vilket ska jämföras med förra året där 13 procent av produkterna var nedsatta, enligt Pricerunner.

Prissänkningarna i sig är däremot lika stora som förra året. Nedsatta produkter är i snitt 19 procent billigare än förra veckan.
– Vi såg en liknande trend under årets Black Friday-kampanj, där färre produkter var nedsatta men rean i snitt var lika stor som förra året, säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner.

Som vanligt gäller det att hålla utkik på prishistoriken för att inte råka köpa någonting som bara ser billigt ut vid en första anblick, skriver Pricerunner. 
Enligt dess statistik har 40 procent av priserna som nu är nedsatta först höjts minst 10 procent under hösten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil