Minskade matsvinnet – delar på en miljon

Foto MostPhotos
Ica Maxi i Kungsbacka har sparat in två miljoner kr på minskat matsvinn och låter nu de anställda dela på hälften av de insparade pengarna.

Ica Maxi i Kungsbacka har lyckats spara två miljoner kronor i minskat svinn. Det visar bokslutet och nu får de anställda dela på hälften av pengarna, skriver gp.se.
– För en heltidsanställd blir det ungefär 10 000 kronor, säger Ica Maxi-chefen Andrèas Mattsson.

Ica Maxi i Kungsbacka drog igång projektet, Svinnjakten, för drygt två år sedan.
– Svinn är ett jätteviktigt nyckeltal för oss och också något som vi kan påverka i butiken. Ett sätt för oss att hålla i pengarna och på det viset också hålla lägsta möjliga priser, säger Andrèas Mattsson.

Med den lyckade kampanjen och de anställdas engagemang har butiken fått ned matsvinnet till 0,65 procent av omsättningen 2022.
Ett mått på att man är duktig på att motarbeta matsvinn brukar vara att man klarar nivån 1 procent.

Som ett tack får de cirka 230 anställda nu dela på en miljon kr, pengar som betalades ut på aprillönen.
Pengarna fördelas per arbetad timme och för en heltidsanställd innebar det ett påslag på cirka 10 000 kr i april.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil