Något lägre prognos för Mors dag 2023

Foto MostPhotos
1,25 miljarder kr väntas svenskarna låta Mors dag kosta 2023. Det är en minskning med 150 miljoner kr i jämförelse med förra årets firande.

I över 100 år har Mors dag firats, och mamma glöms inte bort i år heller. Totalt väntas dagen omsätta 1,25 miljarder kronor, vilket är en minskning jämfört med förra året, då skattningen låg på 1,4 miljarder, skriver Svensk handel.

Mors dag infaller nu på söndag, den 28 maj och det är en dag som inte glöms bort.
Enligt Svensk Handel planerar tre av fyra svenskar att uppmärksamma dagen och det är ungefär lika många män som kvinnor som tänker göra det.

För handeln är mors dag en viktig försäljningshögtid. Nästan var fjärde handlare anser att dagen är viktig för försäljningen.
Särskilt viktig är den för dagligvaruhandlarna, där nästan var tredje ser högtiden som särskilt viktig.

– Vi ser hur det generella ekonomiska läget medför att vi spenderar mindre pengar under Mors dag i år. Trots detta är dagen viktig för många handlare, särskilt inom dagligvaruhandeln och smalare branscher som exempelvis blomsterhandeln och handlare inom konfektyr, som laddar upp extra inför dagen. Vi hoppas givetvis på en god försäljning för dessa även i år, säger Maria Mikkonen, chefsekonom på Svensk Handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil