Nej i Värmland till Coops nya lågpris

Coop skapar ett nytt butiksformat – X:-tra – som ska fokusera på pris. Det blir Coops svar på de framgångar lågpriskedjor haft de senaste åren.
Foto: Pressbild
Coop Sverige storsatsar på nya lågprisbutiker men i Värmland säger Coop nej. Orsaken är att man tycker behovet är tillgodosett redan

Coop Sverige storsatsar på nya lågprisbutiker men i Värmland säger Coop nej. Orsaken är att man tycker behovet är tillgodosett redan.

Coop har presenterat sitt upplägg kring det nya butiksformat, X:-tra, de nu skapar och som siktar på en lågprisprofil. Under 2022 vill man öppna 70 lågprisbutiker med det konceptet.

Men i Värmland blir det inga X:-tra-butiker, förklarar nu Coop Värmlands informationschef Klas Olsson i lokaltidningen NWT. Orsaken är att man anser att Coop Värmland redan tillgodoser behovet via sin lågprisvariant Pekås. Coop Värmland har idag 15 Pekås-butiker runt om i Värmland.

I Värmland har vi Pekås sedan över 20 år tillbaka. Det blir inga X-tra-butiker här eftersom vi redan har ett beprövat varumärke som går bättre år för år, sammanfattar Olsson.

Vi tittar på utveckling och utvecklingsplaner hela tiden, men vi har inga nyheter att presentera just nu, säger Olsson till NWT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil