[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Nej i Värmland till Coops nya lågpris

Coop skapar ett nytt butiksformat – X:-tra – som ska fokusera på pris. Det blir Coops svar på de framgångar lågpriskedjor haft de senaste åren.
Foto: Pressbild
Coop Sverige storsatsar på nya lågprisbutiker men i Värmland säger Coop nej. Orsaken är att man tycker behovet är tillgodosett redan

Coop Sverige storsatsar på nya lågprisbutiker men i Värmland säger Coop nej. Orsaken är att man tycker behovet är tillgodosett redan.

Coop har presenterat sitt upplägg kring det nya butiksformat, X:-tra, de nu skapar och som siktar på en lågprisprofil. Under 2022 vill man öppna 70 lågprisbutiker med det konceptet.

Men i Värmland blir det inga X:-tra-butiker, förklarar nu Coop Värmlands informationschef Klas Olsson i lokaltidningen NWT. Orsaken är att man anser att Coop Värmland redan tillgodoser behovet via sin lågprisvariant Pekås. Coop Värmland har idag 15 Pekås-butiker runt om i Värmland.

I Värmland har vi Pekås sedan över 20 år tillbaka. Det blir inga X-tra-butiker här eftersom vi redan har ett beprövat varumärke som går bättre år för år, sammanfattar Olsson.

Vi tittar på utveckling och utvecklingsplaner hela tiden, men vi har inga nyheter att presentera just nu, säger Olsson till NWT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil