Nu byter Ica ut hela sin ledning

Nina jönsson ny vd Ica-gruppen | Fotograf: Hasse/Solna Fotostudio
Ägarförändringen inom Ica får nu sin slutpunkt när Ica byter ut ledningen. Per Strömberg lämnar som vd för Ica-gruppen och ersätts av Nina Jönsson.

Per Strömberg har varit vd för Ica-gruppen sedan 2012 men slutar som koncernchef den 31 december i år.
Ny vd för Ica-gruppen blir Nina Jönsson, idag vd för Plantagen men med en bakgrund som sortiments- och inköpsdirektör inom Ica Sverige.

Samtidigt lämnar Anders Svensson jobbet som vd för Ica Sverige efter 13 år.
Hans efterträdare blir Eric Lundberg som idag är vd för Ica-ägda Apotek hjärtat.
Där får Lundberg en efterträdare i form av apotekskoncernens försäljningsdirektör Monika Magnusson.

Per Strömberg kommer efter att ha lämnat vd-jobbet att bli ledamot av Ica-gruppens styrelse.
– Jag satte målbilden att vara en längre tid på Ica när jag började 2012 och det tycker jag att tio år väl uppfyller. Ägarförändringen som annonserades i höstas gjorde att jag kände att det var viktigt att vara med och leda Icagruppen genom den och medverka i förändringsresan. Nu har vi kommit en bra bit på vägen och det känns därför som rätt tidpunkt för mig att avsluta min operativa roll samtidigt som jag är väldigt glad över att kunna lämna över till Nina Jönsson, säger Per Strömberg.

– Det känns förstås extra stimulerande att axla rollen som vd. Jag har alltid motiverats av att jobba konsumentnära och här är Ica den starkaste kraften i branschen. Genom dagligvaror, apoteken, banken, försäkringarna och fastigheterna bidrar Ica på så många sätt i människors vardag. Att tillsammans med alla medarbetare och handlare fortsätta utveckla Icaidén, entreprenörskapet och kundfokuset, som lagt grunden för Icas framgångar, är det jag ser allra mest fram emot, säger Nina Jönsson, som tillträder som vd för Icagruppen den 1 januari 2023.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil