Nu byter Ica ut hela sin ledning

Nina jönsson ny vd Ica-gruppen | Fotograf: Hasse/Solna Fotostudio
Ägarförändringen inom Ica får nu sin slutpunkt när Ica byter ut ledningen. Per Strömberg lämnar som vd för Ica-gruppen och ersätts av Nina Jönsson.

Per Strömberg har varit vd för Ica-gruppen sedan 2012 men slutar som koncernchef den 31 december i år.
Ny vd för Ica-gruppen blir Nina Jönsson, idag vd för Plantagen men med en bakgrund som sortiments- och inköpsdirektör inom Ica Sverige.

Samtidigt lämnar Anders Svensson jobbet som vd för Ica Sverige efter 13 år.
Hans efterträdare blir Eric Lundberg som idag är vd för Ica-ägda Apotek hjärtat.
Där får Lundberg en efterträdare i form av apotekskoncernens försäljningsdirektör Monika Magnusson.

Per Strömberg kommer efter att ha lämnat vd-jobbet att bli ledamot av Ica-gruppens styrelse.
– Jag satte målbilden att vara en längre tid på Ica när jag började 2012 och det tycker jag att tio år väl uppfyller. Ägarförändringen som annonserades i höstas gjorde att jag kände att det var viktigt att vara med och leda Icagruppen genom den och medverka i förändringsresan. Nu har vi kommit en bra bit på vägen och det känns därför som rätt tidpunkt för mig att avsluta min operativa roll samtidigt som jag är väldigt glad över att kunna lämna över till Nina Jönsson, säger Per Strömberg.

– Det känns förstås extra stimulerande att axla rollen som vd. Jag har alltid motiverats av att jobba konsumentnära och här är Ica den starkaste kraften i branschen. Genom dagligvaror, apoteken, banken, försäkringarna och fastigheterna bidrar Ica på så många sätt i människors vardag. Att tillsammans med alla medarbetare och handlare fortsätta utveckla Icaidén, entreprenörskapet och kundfokuset, som lagt grunden för Icas framgångar, är det jag ser allra mest fram emot, säger Nina Jönsson, som tillträder som vd för Icagruppen den 1 januari 2023.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil