Nu minskar vi köttätandet igen

Arkivbild MostPhotos

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Efter två år av ökad konsumtion minskar nu köttätandet i Sverige igen. För första halvåret 2023 handlar det om ett minus på 2,6 procent.

Det är Jordbruksverket som summerar sin statistik över produktion och konsumtion av kött första halvåret 2023 och noterar ett minus på 2,6 procent i jämförelse med första halvåret 2022.

Mest minskade konsumtionen av griskött – minus 3,9 procent – men även konsumtionen av matfågel och nötkött minskade.

Ökade gjorde däremot vår konsumtion av får- och lammkött. Ökningen var nästan 5 procent.

Sett till marknadsandel ökade dock andelen svenskt griskött första halvåret, om än enbart med 0,8 procent till 83,9 procent.

Även svenskt nötkött ökade sin marknadsandel medan matfågel och fårkött minskade.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.