Nu minskar vi köttätandet igen

Arkivbild MostPhotos
Efter två år av ökad konsumtion minskar nu köttätandet i Sverige igen. För första halvåret 2023 handlar det om ett minus på 2,6 procent.

Det är Jordbruksverket som summerar sin statistik över produktion och konsumtion av kött första halvåret 2023 och noterar ett minus på 2,6 procent i jämförelse med första halvåret 2022.

Mest minskade konsumtionen av griskött – minus 3,9 procent – men även konsumtionen av matfågel och nötkött minskade.

Ökade gjorde däremot vår konsumtion av får- och lammkött. Ökningen var nästan 5 procent.

Sett till marknadsandel ökade dock andelen svenskt griskött första halvåret, om än enbart med 0,8 procent till 83,9 procent.

Även svenskt nötkött ökade sin marknadsandel medan matfågel och fårkött minskade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil