Nu växer gurka och tomater i Östersund

Agtiras nya växthus alldeles intill Ica Maxi i Östersund | Foto Pressbild
Nu växer det gurka och tomater i Agtiras nya växthus alldeles intill Ica Maxi i Östersund meddelar företaget.

Food tech-företaget Agtiras etableringståg över Sverige fortsätter. I våras var det Ica Maxi Sundsvall som fick ett växthus inne i butiken och för någon vecka sedan kom de första gurkorna på plats inne i Ica Maxi-butiken i Skellefteå.

Sedan den här helgen växer både gurka och tomater i växthuset intill ICA Maxi i Östersund, i väntan på att laxar ska göra vad man kallar ”den världsunika odlingen” komplett.

När vintern var som mörkast och decemberkylan höll sitt grepp över Östersund i fredags drog Agtiras team i gång planteringen av över 1 000 gurkplantor och lika många tomatplantor inne i det nya växthuset på Arenavägen i Östersund. 
Efter cirka 20 dagar kommer de första gurkorna att skördas för att några timmar senare finnas tillgängliga i grönsaksdisken.
Tomaterna behöver mer tid, sex-sju veckor, för att bli skördemogna.

I maj startade Härnösands-baserade Agtira bygget av växthuset, som har ett mycket avancerat och högteknologiskt innehåll, där drivbänkarnas automatiska bevattning och hela värmesystemet styrs av AI.
– Det här är växthusens Rolls-Royce, säger Peter Söderback, Agtiras växthusexpert, stolt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil