Nytt och satsar på livsmedelsfastigheter

FOTO: STUART MILES
Tre bolag går ihop och etablerar nya Vendus där 37 livsmedelsfastigheter för 2 miljarder kr hamnar och siktar på en fördubbling på några år.

Det är Carnegie, Venandi fastigheter, och Mel & me fastighet som skapar nya bolaget Vendus genom en portföljaffär där 37 livsmedelsfastigheter ingår.
Värdet är totalt cirka 2 miljarder kr men Vendus har siktet på att dubbla sitt fastighetsbestånd på några år.

I formell mening har Vendus köpt och övertagit alla stamaktier i V Real estate och därmed indirekt tagit över dess portfölj med de 37 fastigheterna.
75 procent av intäkterna kommer från dagligvaruhandel, 13 procent från lågprishandel och en mindre del från bostäder.

– Vi är väldigt nöjda över etableringen av Vendus och förvärvet av denna defensiva, icke-konjunkturkänsliga och väldiversifierade fastighetsportfölj i ett segment som historiskt påvisat en stabil men samtidigt hög hyrestillväxt med Ica som största hyresgäst, säger Henrik Borg hos Carnegie i en kommentar till affären. 

– Vi bedömer att kombinationen av segment och ett erfaret välrenommerat team med bred erfarenhet kommer möjliggöra en god riskjusterad avkastning för våra investerare, tillägger Borg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil