Obemannat växer hos Ica under 2023

Johan Berg x-lead, ICAx. | Foto: ICA Reklam
Ica räknar med att fördubbla sitt antal obemannade butiker till 70 stycken nästa år, säger Icax Johan Berg i en färsk intervju.

Alltfler mathandlare och kedjor satsar på obemannat. Ica räknar nu med att fördubbla sitt antal obemannade butiker till 70 under 2023.
I en intervju hos ehandel.se säger Johan Berg från koncernens innovationshubb Icax at det finns många fördelar med obemannat.

– Bland annat så bidrar det till en ökad tillgänglighet på lands- och glesbygd där man ofta inte kan ha samma öppettider som i storstäder. Kundernas vardag blir enklare genom att möjligheten att handla när de passar dem och Ica-handlaren kan till exempel få ner personalkostnader. Det märks även på kundundersökningar vi gör, som är extremt positiv till Ica Togo, säger Berg.

– Generellt sett så passar obemannade butiker särskilt bra på mindre orter där det finns ett behov av att öka tillgängligheten. I storstäder finns inte samma behov, då många butiker redan har väldigt generösa öppettider.

– Det är just i större städer där obemannade butiker kan få problem. Lojaliteten till en obemannad butik kan bli svag i mer folkrika städer, jämfört med i mindre orter, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil