[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Oh Mungoods produkter nu Äkta vara-märkta

En av Oh Mungoods produkter som man nu siktar på att nå ut bredare med. Foto: Maja Härnqvist
Oh Mungood satsar på produkter utan tillsatser när man nu vill slå igenom brett med sina växtbaserade och ekologiska hamburgare.

Oh Mungoods produkter är tillverkade utan tillsatser och har nu fått Ä-märkning av organisationen Äkta vara.
– Många av dagens växtbaserade produkter innehåller flertalet tillsatser. Vi är övertygade om att det går att göra goda och hälsosamma produkter av rena råvaror, säger Caroline Nilsson, grundare av Oh Mungood.

Oh Mungoods burgare och bits tillagas i Sverige och innehåller, förutom mungbönor, råris, lök, vitlök, rödbeta och kryddor – inget annat.
– Det är roligt att se fler och fler utmanare inom de vegetariska produkterna, som tyvärr ofta är fulla av industriella ingredienser och tillsatser. Oh Mungood visar att det går att göra god vegetarisk färdigmat utan E-nummer och andra industripåhitt, säger Björn Bernhardson, verksamhetsledare på Äkta vara.

Huvudråvaran mungböna är rik på protein, fibrer, folsyra, järn, C- och E-vitamin. Förutom att vara tillsatsfria är produkterna dessutom ekologiska och fria från gluten, laktos och soja.
– Våra produkter har en smak av spiskummin, koriander och chili och passar både med klassiska tillbehör och i växtbaserade kombinationer, säger Caroline Nilsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil