OKQ8s svinnsmarta samarbete – en succé

Foto Pressbild
OKQ8 har tillsammans med Too Good To Go gjort stora framsteg i att minska matsvinnet på sina stationer. Samarbetet, som erbjuder ”Överraskningskassar” via Too Good To Go-appen, har visat sig vara en succé från start.

Under perioden januari till maj 2024 har OKQ8s stationer tillsammans sålt 138 124 ”Överraskningskassar”, vilket motsvarar 138 ton räddad mat eller 373 000 kg CO2e som har undvikits från att släppas ut i onödan. Detta motsvarar hela 813 flygresor mellan Stockholm och London eller 3,6 års varmt duschande.

– Att minska vårt matsvinn är en betydande faktor för att vi ska kunna uppnå vårt mål om att ha nettonollutsläpp i hela värdekedjan 2035. Att våra stationer tillsammans med Too Good To Go har räddat mat motsvarande 138 ton hittills i år är en riktig win-win i vårt arbete att minska vårt svinn, säger Karin Eriksson, vd OKQ8 Scandinavia.

Ett effektivt verktyg mot matsvinn
Too Good To Gos prisbelönta app hjälper företag att sälja sin överskottsmat till ett reducerat pris, och förhindrar att osåld mat kastas bort. Överskottsmaten från OKQ8
stationer paketeras i ”Överraskningskassar” som sedan säljs via Too Good To Go-appen, för ungefär en tredjedel av det ursprungliga priset.

– Vi är väldigt stolta över de fantastiska resultat vi har uppnått tillsammans med OKQ8. Bara under detta år har vi gemensamt undvikit 373 ton CO2e från att släppas ut i onödan. Det är ett tydligt bevis på att tillsammans gör vi skillnad, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

En win-win för miljön och ekonomin
Samarbetet mellan OKQ8 och Too Good To Go visar att det är möjligt att kombinera miljömedvetenhet med ekonomiska fördelar. Genom att rädda mat från att slängas bidrar både företagen till en minskning av matsvinnet och till en mer hållbar framtid. Samtidigt får konsumenterna möjlighet att köpa mat till ett reducerat pris, vilket är fördelaktigt för deras plånböcker.

OKQ8 och Too Good To Gos gemensamma insats för att minska matsvinnet är ett inspirerande exempel på hur samarbete kan leda till betydande miljövinster. Med fortsatta ansträngningar och engagemang ser framtiden ljus ut för kampen mot matsvinnet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil