”Okunskap om protein” enligt ny undersökning

Foto Pressbild
Branschorganisationen Svensk fågel har låtit Sifo gör en undersökning vars resultat visar stor osäkerhet kring olika frågor relaterade till protein.

Det råder stor osäkerhet kring hur mycket protein vi behöver och att behovet av protein faktiskt ökar ju äldre vi blir. 
Det enligt en undersökning som Sifo Kantar har genomfört på uppdrag av branschorganisationen Svensk fågel.

– Nästan två av tre svenskar, hela 64 procent, vet inte hur stort proteinbehov de har i dag jämfört med när de exempelvis var yngre. Det är uppseendeväckande siffror. Protein är en av kroppens viktigaste byggstenar och under perioder i livet som när man är sjuk, tränar mycket eller är äldre är det extra viktigt att få i sig protein, säger Stina Nordqvist, dietist hos Svensk fågel.

I studien framkommer också att 30 procent av respondenterna gärna äter något efter träningen och här väljer många proteintillskott eller ägg.– Proteintillskott och pulver är onödigt och dyrt. Det är smartare och billigare att få i sig protein via kosten. Här slår kyckling exempelvis ägg. Kycklingen innehåller mer protein och det vita köttet har en bättre fettbalans. Det finns ett stort produktutbud av ätklara svenska kycklingprodukter i dag, så här kan man snabbt få i sig det viktiga proteinet efter träningen, säger Stina Nordqvist.

Läs mer om undersökningen i nästa magasin, Butikstrender 3/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil