Onlineförsäljningen stagnerar i motvind

VD Kristofer Tonström | Foto Pressbild
Prylkedjan Clas Ohlson rapporterar en svag prestation för sin onlineförsäljning under mars månad, med en nedgång på 5 procent jämfört med föregående månad. Trots en total ökning på 4 procent i försäljningen exklusive Spares-koncernen, signalerar nedgången inom e-handeln en möjlig utmaning för företaget.

Enligt Clas Ohlsons pressmeddelande nådde försäljningen online, exklusive Spares-koncernen, endast 78 miljoner kronor under mars månad. Detta står i skarp kontrast till den totala försäljningsökningen på 4 procent, som når 648 miljoner kronor när Spares-koncernen inte beaktas.

Även om försäljningen inklusive Spares-koncernen når 695 miljoner kronor och onlineförsäljningen 125 miljoner kronor, är det tydligt att e-handelssegmentet kämpar med att upprätthålla tillväxttakten.

Clas Ohlsons VD, Kristofer Tonström, förklarar att trots en organisk ökning på 5 procent och en ökning på 4 procent för jämförbara enheter, har företaget påverkats av en betydande negativ kalendereffekt på 5 procent. Detta tillskrivs en tidigare påsk jämfört med föregående år.

Dessa siffror indikerar en stagnering för Clas Ohlsons onlineförsäljning och belyser behovet av att möta de utmaningar som det digitala landskapet innebär. Medan den totala försäljningen visar viss tillväxt, måste företaget kanske omvärdera sin strategi för att återuppliva onlineförsäljningen och förbli konkurrenskraftig i en allt mer digitaliserad marknad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil