Öppnar supersnabbladdare i Västra Frölunda

Foto Pressbild
Den 27 maj öppnade OKQ8 och Skellefteå Kraft två supersnabbladdare med totalt fyra laddpunkter på stationen Bärnstensgatan 3 i Västra Frölunda. Denna satsning är en del av ett större mål att förbättra laddinfrastrukturen för elbilar i Sverige.

Västra Frölunda blir den femte stationen i Göteborgsområdet att utrustas med supersnabbladdare. Denna strategiska placering är vald för att öka tillgängligheten för elbilsförare och för att förbättra anslutningen till närliggande orter. Karin Eriksson, vd på OKQ8 Scandinavia, betonar:

”Genom att erbjuda supersnabbladdning i Västra Frölunda bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp från transporter – en viktig del i omställningen mot en hållbar framtid.”

De nya laddpunkterna tillåter betalning med vanligt bankkort, laddkort från OKQ8, och genom appen OKQ8 Elbilsladdning. Inga extra kostnader tillkommer oavsett betalningsform.

Skellefteå Kraft, en av Sveriges största producenter av förnybar energi från vind och vatten, deltar aktivt i denna satsning. Sanna Lundström, affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft, understryker vikten av transportsektorns roll i omställningen till ett hållbart samhälle:

”Transporter har en viktig roll i omställningen till ett hållbart samhälle och därför investerar vi i utbyggnaden av supersnabbladdning så att fler kan köra på vår förnybara el.”

Framtidens laddinfrastruktur
Denna satsning är ett steg mot en omfattande utbyggnad av laddinfrastruktur i Sverige. Med målet att etablera 800 laddpunkter på 300 OKQ8-stationer fram till 2026, tar OKQ8 och Skellefteå Kraft ett stort kliv mot en hållbar framtid med minskade utsläpp och ökad tillgänglighet för elbilsförare i hela landet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil