Orkla satsar stort på paj- och pizza-bageri

Här i Vansbro paj- och pizzabageri investerar Orkla nu 300 miljoner kr. | Foto: Pressbild Orkla
Orkla meddelar att man gör en stor investering i Vansbro. Det handlar om en satsning på cirka 300 miljoner kr i koncernens paj- och pizzabageri där.

Dagligvarubolaget Orkla gör jätteinvestering i svensk livsmedelsproduktion och investerar cirka 300 msek i sitt paj- och pizzabageri i Vansbro, skriver den norska koncernen i en pressrelease. 
Marknaden för fryst matpaj har ökat med närmare 30 procent de senaste tre åren, förklarar man som bakgrund till satsningen som innebär att med investeringen fördubblar bolaget sin kapacitet för pajtillverkning, vilket även möjliggör ökad export av svensktillverkade pajer.

– Marknadsutvecklingen hänger ihop med den explosionsartade utvecklingen av växtbaserad mat där nya växtbaserade pajer, piroger och pizza från Orklas varumärken Anamma och Felix Veggie är med och driver utvecklingen, säger Henrik Julin som är vd för Orkla Foods Sverige.

Idag tillagas ca 3 500 ton paj och drygt 7 200 ton pizza per år, för Orklas varumärken Grandiosa, Felix och Anamma, på Orklas bageri i Vansbro. 
Efterfrågan innebär nu att produktionskapaciteten behöver öka. Genom en investering på 300 miljoner kronor ska bolaget säkra fortsatt tillväxt i anläggningen som idag går på full kapacitet.

– Investeringen möjliggör även en ökad export av pizza och paj, där framför allt växtbaserade pajer, piroger och pizzor efterfrågas för export i övriga nordiska länder, men även i Baltikum, säger Henrik Julin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil