Över 16,5 miljoner till föreningslivet

Foto Pantamera
Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. I år delas vinsten i tävlingen av tre föreningar, som nådde över 200 000 burkar och flaskor.

De tre vinnarna är halländska Glommens IF samt Ljungskile SK och Sotenäs fältrittklubb från Västra Götaland. Över 2 800 föreningar deltog i 2022 års upplaga av Föreningskampen, som totalt samlade in över 18 miljoner burkar och PET-flaskor vilket ger över 16,5 miljoner till Sveriges föreningsliv.

För tionde året har Pantamera genomfört miljötävlingen Föreningskampen. Under 2022 deltog över 2 800 föreningar i tävlingen och tillsammans har de samlat in över 18 miljoner förpackningar. 

Allra flest förpackningar lyckades de tre föreningarna Glommens IF, Ljungskile SK och Sotenäs Fältrittklubb samla in. De sprängde samtliga den makalösa gränsen på 200 000 burkar och PET-flaskor vardera! Förutom pantpengarna får de varsin check på ytterligare 15 000 kronor.

Camilla Kristiansson från Sotenäs Fältrittklubb berättar att pantsamlandet lett till att de kunnat köpa in en ny ponny:
– Pantinsamlingen tillsammans med vinsten i Föreningskampen har gjort det möjligt att köpa in en ny häst till ridskolan. Pantsamlandet är viktigt för oss, både när det gäller miljöarbetet och de intäkter som insamlingen ger. Vi har samlat pant i många år och pengarna har bland annat gått till inköp av utrustning till hästarna och för att renovera klubbens café.

Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och Pet-flaskor de samlar in – även för skadade och privatimporterade burkar som inte ger någon pant.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil