Påskmusten kommer att slå rekord – igen

Tydligen slår Apotekarnas alla rekord i år | Foto MostPhotos
Redan nu står det klart att försäljningen av påskmust kommer att slå rekord 2022, meddelar Carlsberg i en pressrelease inför påskhelgen.

Påskmust är mer populärt än någonsin och den totala konsumtionen kommer i år att hamna på en bra bit över 10 miljoner liter. 
Favoriten stavas Apotekarnes påskmust som står för cirka 80 procent av den totala påskmustförsäljningen.

– Påskmusten har en given plats på påskbordet, precis som äggen, sillen och påskgodiset. När vi nu räknar ner till påsk så finns det inte många droppar kvar på lagret i Falkenberg där vi brygger Apotekarnes påskmust, säger Henric Byström, kommunikationschef för Carlsberg Sverige.

Sockerfri påskmust har tagit en allt större andel av den totala påskmustkonsumtionen under de senaste åren – enbart försäljningen av Apotekarnes sockerfria variant har mer än tredubblats på fem år och i år kommer försäljningen för första gången att passera tre miljoner liter. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så stora blev bonusarna

Axfoods avgående vd Klas Balkow tilldelas för andra året i rad en nästan maximal bonus på 4,8 miljoner kronor. Nina Jönsson toppade dock denna.

Nya öden för Picards lokaler

Efter Picards konkurs i januari pågår nu en utförsäljning av de sista matvarorna från butikerna. Konkursförvaltaren Lars Lundberg avslöjar att flera parter visar intresse för att ta över de gamla lokalerna.

Tonvis kokain bland bananer

I ett dramatiskt beslag har brittisk polis avslöjat vad som tros vara ett av de största kokainfynden i Storbritanniens historia. Den 8 februari upptäcktes inte mindre än 5,7 ton kokain gömda i en container med bananer vid Southampton hamn.

Far och son smugglade 700 liter öl

I tingsrätten dömdes en far och hans son för att ha smugglat in 700 liter öl från Tyskland till Sverige utan att anmäla det till Tullverket. Nu har hovrätten ändrat domen och straffet för paret.

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil