Paulig investerar i växtbaserad ost

Produkten som Paulig nu investerar i, Willicrofts växtbaserade ost. Foto: Pressbild
Pauligs riskkapitalgren Pinc investerar nu i det nederländska företaget Willicroft som producerar växtbaserad ost i ett brett sortiment.

Pauligs riskkapitalgren Pinc investerar, tillsammans med Rockstart, i det nederländska startup-företaget Willicroft som producerar växtbaserad ost. 
Willicroft har ett stort ostsortiment som tillverkas enligt traditionell teknik i kombination med klimatvänliga ingredienser som bönor och baljväxter. 

Willicroft har samlat in 20 miljoner kronor i finansieringsrundan som ska hjälpa företaget expandera till nya marknader i Norden, Storbritannien och Tyskland.

Den växtbaserade livsmedelsindustrin i Europa växer i rekordfart. Willicroft hämtar inspiration från sina grundares mjölkproduktion, och kombinerar traditionella tekniker med växtbaserade ingredienser av hög kvalitet för att skapa alternativ som är bättre för planeten och smakar gott.

– Willicroft har det absolut godaste växtbaserade ostsortimentet som vi har smakat. Produkterna har en mer hälsosam och hållbar ingredienslista än de flesta alternativ på marknaden och drivs av ett starkt team i Europa, säger Marika King som är chef för Pinc. 
– Vi är mycket nöjda med investeringen och ser fram emot deras tillväxtresa. Paulig vill ju bygga en ny, hållbar matkultur som verkar för planetens välbefinnande och investeringen i Willicroft stödjer det målet, tillägger Marika King.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil