Picadeli expanderar i USA

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group | Foto Pressbild
Greenfood Group, moderbolaget till Picadeli, fortsätter sin expansion i USA genom ett nytt samarbete med livsmedelskoncernen Coborn’s. Det nya avtalet innebär att Picadelis AI-drivna salladsbarer kommer att finnas i flera av Coborn’s butiker i den amerikanska Mellanvästern.

Greenfood Group är en av Europas ledande livsmedelskoncerner med fokus på hälsosam och hållbar mat. Med nästan 1200 medarbetare i sju länder och en omsättning på 5,7 miljarder SEK år 2023 har koncernen framgångsrikt etablerat sig på den europeiska marknaden. Picadeli, ett techbolag inom Greenfood Group, har tagit marknaden med storm genom sina innovativa salladsbarer som kombinerar teknik och hälsosamma matval.

Picadelis intåg på den amerikanska marknaden har huvudsakligen skett genom samarbeten med stora detaljhandelskedjor som Albertson, Schnucks, Sodexo och Compass. Genom dessa partnerskap har Picadeli lyckats nå en bred publik och testa sin produkt i olika delar av det amerikanska samhället. Det nya avtalet med Coborn’s markerar en ytterligare stärkning av Picadelis närvaro i USA.

Coborn’s och dess betydelse
Coborn’s är en privatägd livsmedelskedja med nästan 10 000 anställda och 77 butiker i Mellanvästern, inklusive delstater som Minnesota, North Dakota, South Dakota, Wisconsin och Michigan. Genom partnerskapet med Coborn’s får Picadeli möjlighet att nå ut till en stor kundbas och fortsätta sin tillväxt på den amerikanska marknaden.

Effektivitet och Automatisering
En av anledningarna till att Coborn’s valde Picadeli är den minskade arbetsinsatsen som krävs för att driva Picadelis salladsbarer jämfört med traditionella alternativ. Med hjälp av AI och digitalisering kan Picadeli erbjuda en effektivare lösning för butikspersonalen, vilket är särskilt värdefullt i en tid då många livsmedelskedjor brottas med personalbrist.

Potentialen i den Amerikanska Marknaden
Efter pandemin ser Picadeli en betydande potential på den amerikanska marknaden, med dess gynnsamma väderförhållanden, hälsosamma matkultur och acceptans för sallader som måltid. Picadeli har inte bara lyckats etablera sig i livsmedelsbutiker utan även på företagskantiner, tågstationer, flygplatser och universitetsområden runt om i USA.

David von Laskowski, vd och koncernchef för Picadeli och Greenfood Group, kommenterar expansionen:

”Nu tar vi nästa steg på den amerikanska marknaden. Vi fortsätter etableringen av vårt hälsosamma salladskoncept hos viktiga livsmedels- och conveniencebutiker, och på så vis skapa effektiv och snabb tillväxt precis som vi gjort i Europa.”

Picadelis fortsatta expansion i USA visar på dess förmåga att anpassa sig till marknaden och erbjuda innovativa lösningar för hälsosamma matval, samtidigt som man skapar en effektiv och hållbar affärsmodell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil