Plastfritt album från Coop Records

Foto Pressbild/MostPhotos
Coop Records Gotland/Stora Coop Visby har släppt världens första växtbaserade, helt plastfria platta med komposterbar skiva och konvolut av återanvända loppisplattor.

Enligt en rapport från World Economic Forum produceras det ungefär 400 miljoner ton plast varje år i världen. Av detta hamnar 40% på soptippar, 32% läcker ut i naturen och 14% förbränns, vilket skapar giftiga utsläpp.

Så, genom att producera en helt plastfri platta och använda återanvända och kasserade loppisplattor för konvolut, är Stora Coop Visby och Coop Records ett steg närmare att minska mängden avfall och bidra till en mer hållbar framtid. Stora Coop Visby har också satt stort fokus på hållbarhetsfrågor i sin butik. I en tidigare intervju med Gotlands Tidningar, berättade Stormarknadschef Markus Wahlgren att butiken har minskat mängden matavfall genom att sälja brödprodukter för en billigare pris istället för att slänga dem.

Wahlgren var också en talare på Nordic Food Waste Summit, som hölls i slutet av 2021. Under evenemanget diskuterade han vikten av att minska matsvinnet och använda mer hållbara alternativ för att skydda miljön.

I januari 2021 vann Stora Coop Visby priset Årets Hållbarhetsinitiativ på Dagligvarugalan för deras arbete med att minska matsvinnet och returerna av bröd. Butiken har också fokuserat på att minska användningen av plast och har börjat använda papperspåsar istället.

Isak Klasson, artisten som släppte den plastfria plattan tillsammans med Coop Records Gotland/Stora Coop Visby, är en multikulturell musiker som blandar psykadelisk elektro med trippig dub och naiva barnprogramsklingande melodier. Han har tidigare släppt musik under namnet Ishaaq och har rötter i både Sverige och Indien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil