Polarbröd, Novax och Re:food Samarbetar

Foto Polarbröd
Ett nytt samarbete har inletts för att bidra till en förändring inom svensk matindustri genom att undersöka affärsmöjligheter i att ta till vara på restströmmar. Bakom initiativet står Polarbrödsgruppens investeringsbolag PolarVentures, Gullspång Re:Food samt Axel Johnson-gruppens Novax och Foodbridge.

En betydande del av den mat som produceras globalt går till spillo, och även inom matindustrin uppstår restströmmar vid tillverkning. Dessa kan användas för att skapa nya produkter, men bristen på lönsamhet har hindrat fullständig utnyttjande av dem.

Projektet, ledd av Philip Nobel, syftar till att kartlägga svenska restströmmar och undersöka globala teknologier för att ta tillvara på dem. Med tanke på att livsmedelsproduktionen står för en betydande del av växthusgasutsläppen och påverkar andra miljöaspekter är det viktigt att minska matsvinnet och övergå till ett mer cirkulärt matsystem.

Målet med kartläggningen är att identifiera affärsmöjligheter som kan omsättas i praktiken. Samarbetet är en del av en större strävan att främja hållbarhet och hälsa inom matsektorn, och investeringar för att bekämpa matsvinn är av särskilt intresse.

Genom att sammanföra resurser och expertis från olika aktörer hoppas man kunna skapa nya möjligheter för att minska matsvinnet och främja ett mer hållbart matsystem.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil