PostNord hyllar ABBA med ikoniska frimärken

Foto Pressbild
PostNord, som varje år släpper frimärken som hyllar personer eller händelser viktiga för Sverige, har valt att fira 50 år av musikhistoria genom att hedra popgruppen ABBA. Gruppen har blivit ett ikoniskt namn sedan starten 1974 med "Waterloo" i Eurovision Song Contest.

ABBA’s melodier och unika stil, som blandar pop, rock, schlager och disco, har gjort dem till en av de mest framgångsrika popgrupperna genom tiderna. För att fira deras framgångar och det kommande Eurovision Song Contest i Sverige har PostNord valt att göra ABBA till motiv för årets frimärken.

Kristina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken, uttrycker stolthet över att hylla ABBA och deras globala framgång. Frimärkena, designade av Eva Wilsson, är ett konstverk fyllt med detaljer inspirerade av ABBA’s scenkläder och albumkonst. Frimärkena släpps den 6 april och kan beställas online i ett ark med tre olika motiv, varav två är kvadratiska som en hyllning till LP-skivans fodral.

Wilsson har även inkluderat ABBA’s eget typsnitt för att efterlikna deras skivor så mycket som möjligt. Varje detalj, från medlemmarnas placering på frimärkena till Björns ikoniska stjärngitarr, är noga genomtänkt för att återspegla ABBA’s arv och betydelse i musikhistorien.

Detta är inte bara ett firande av en grupp utan även en hyllning till svensk musik och kultur som har nått världen över.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil