Postnord skriver under på fossilfri leverans

Foto Pressbild
Postnord har nu skrivit under branschöverenskommelsen om fossilfri leverans för att underlätta valet av en leverans med mindre miljöpåverkan.

PostNord Sverige har skrivit under en branschöverenskommelse för fossilfri leverans som underlättar för e-handels-konsumenter att välja en leverans med mindre miljöpåverkan.

Branschöverenskommelsen innebär att en leverans får kallas fossilfri när den transporteras med fossilfria drivmedel hela vägen från varulager till slutkund.

Konsumenter kan idag mötas av otaliga mer eller mindre sanna påståenden om miljövänliga eller klimatvänliga leveranser. Begreppen är breda och innebörden svåra att förstå.

För att tydliggöra leveransalternativen för slutkonsumenten har Postnord Sverige skrivit på en branschgemensam överenskommelse som definierar begreppet fossilfri leverans samt kräver att andra miljömässiga begrepp som används i e-handelns checkout tas bort, skriver man i en pressrelease.

– Med en branschövergripande definition av begreppet fossilfri leverans blir det tydligt vad en leverans med låg miljöpåverkan innebär. Det känns extra bra att branschen gått ihop för att tvätta bort otydliga miljöpåståenden. Vi är stolta över två viktiga milstolpar, våra Svanen-märkta e-handelstransporter och att vi nu skrivit under en branschöverenskommelse. Allt för att nå vårt mål om fossilfria transporter till 2030, säger Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil