Redan nya ägare till Indiska-kedjan

Foto Indiska
Redan två veckor efter att Indiska försattes i konkurs har varumärket och butikskedjan fått nya ägare, vilket bekräftas av konkursförvaltaren.

Efter att ha samlat på sig stora skulder och nekats rekonstruktion försattes Indiska i konkurs den 25 oktober.
Nu, endast två veckor senare, har kedjan fått nya ägare, vilket Dagens industri var först med att berätta.

Konkursförvaltaren Mikael Kubu bekräftar för tidningen att nya ägare finns till kedjan som sålt ut av de befintliga lagren sedan 29 oktober.
Nu tar det nya ägarna över ”alla tillgångar som man kan överlåta, som varulager, immateriella rättigheter, avtal. Rörelsen helt enkelt”, säger Mikael Kubu till di.se.

– Det har gått fort, vilket beror på att det måste gå snabbt i den här typen av verksamhet eftersom det handlar om en hel butikskedja, där hyresavtal förverkas och varulagret säljs ut om man inte omedelbart hittar nya ägare, påpekar han för tidninghen.

– För Indiskas del innebär försäljningen att det finns en framtid, vilket är roligt. Mitt arbete är att göra det bästa möjliga av situationen för fordringsägarna, och där har vi gjort bedömningen att de överenskomna villkoren i affären är bättre än att göra en utförsäljning av verksamhetens delar – med risk för avveckling, uppger Mikael Kubu för Di.Vilka de nya ägarna är är ännu okänt men en av de sägs vara Systemair-miljardären Gerald Engström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil