Robotar ska leverera maten till dörren

Foto MostPhotos
En brittisk närbutikskedja satsar nu på självkörande leveransrobotar. Satsningen sker i engelska Bedford och ska omfatta över 20 000 hushåll.

Satsningarna på robotbaserade leveranser blir allt fler. Nu skriver ehandel.se om brittiska närbutikskedjan Co-op, som säljer mat, andra dagligvaror och alkoholhaltiga drycker.
Kedjan har nämligen bestämt sig för att satsa på självkörande robotar i ett samarbete med Starship Technologies.

Robotarna ska rulla i engelska Bedford och har kapaciteten att kunna nå fler än 20 000 hushåll.
De ska leverera beställningar från tre Co-op-butiker i staden, ända fram till dörren hemma.

– Vi är jätteglada över att kunna expandera vårt partnerskap till flera områden i Bedford. Som en närbutikskedja vet vi att det alltid kommer att vara viktigt att kunna komma in i butiken för våra kunder. Men vi vet också att kunderna villa ha flexibla, bekväma alternativ i e-handeln, säger Chris Conway som är e-handelschef för kedjan.

Starship Technologies vill skala upp satsningen och har goda erfarenheter av tidigare försök, säger Andrew Curtis som är operativ chef för företaget.
– Vi är så glada över att ta Starship service till Bedford och Kempston. Våra robotar har blivit väldigt väl mottagna och integrerats sömlöst som en del av lokala communities i Milton Keynes, Northhaptom och Cambourne. Vi är övertygade om att vi kommer att få ett liknande välkomnande i Bedford och Kempston, säger Curtis.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil