Robotar ska leverera maten till dörren

Foto MostPhotos
En brittisk närbutikskedja satsar nu på självkörande leveransrobotar. Satsningen sker i engelska Bedford och ska omfatta över 20 000 hushåll.

Satsningarna på robotbaserade leveranser blir allt fler. Nu skriver ehandel.se om brittiska närbutikskedjan Co-op, som säljer mat, andra dagligvaror och alkoholhaltiga drycker.
Kedjan har nämligen bestämt sig för att satsa på självkörande robotar i ett samarbete med Starship Technologies.

Robotarna ska rulla i engelska Bedford och har kapaciteten att kunna nå fler än 20 000 hushåll.
De ska leverera beställningar från tre Co-op-butiker i staden, ända fram till dörren hemma.

– Vi är jätteglada över att kunna expandera vårt partnerskap till flera områden i Bedford. Som en närbutikskedja vet vi att det alltid kommer att vara viktigt att kunna komma in i butiken för våra kunder. Men vi vet också att kunderna villa ha flexibla, bekväma alternativ i e-handeln, säger Chris Conway som är e-handelschef för kedjan.

Starship Technologies vill skala upp satsningen och har goda erfarenheter av tidigare försök, säger Andrew Curtis som är operativ chef för företaget.
– Vi är så glada över att ta Starship service till Bedford och Kempston. Våra robotar har blivit väldigt väl mottagna och integrerats sömlöst som en del av lokala communities i Milton Keynes, Northhaptom och Cambourne. Vi är övertygade om att vi kommer att få ett liknande välkomnande i Bedford och Kempston, säger Curtis.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil