Sabis öppnar matbutik i Sickla

Mat- och serviceföretaget Sabis expanderar och öppnar ny matbutik i Sickla. Butiken byggs i Sickla Galleria, som ägs av Atrium Ljungberg, och kommer ingå i Sabis samarbete med Axfood och heta Hemköp Sickla.
Sabis öppnar ny butik i Sickla Foto: Pressbild
Hemköp Sickla kommer den nya matbutiken i Sickla att heta. Mat- och serviceföretaget Sabis expanderar i samarbetet med Axfood.

Hemköp Sickla kommer den nya matbutiken i Sickla att heta. Mat- och serviceföretaget Sabis expanderar i samarbetet med Axfood.

Den nya matbutiken som byggs i Sickla Galleria kommer att bli 1700 kvadratmeter matglädje. Sabis har stor erfarenhet av att driva butiker med stark lokal anpassning i bostadnära områden. I dagsläget driver man ytterligare fem Hemköpsbutiker i Storstockholmsområdet. 

–  Vi är väldigt glada över denna nyetablering. Sickla är en spännande plats, med stor planerad tillväxt och en målgrupp som har höga krav på kvalitet och service. Att hela området ägs och förvaltas av Atrium Ljungberg gör att detta känns extra bra då de, liksom vi, jobbar långsiktigt och nära sina kunder, säger Sabis VD Madeleine Brehmer.

Den nya butiken ligger vid den västra entrén till Sickla Galleria. Fullt utbyggt beräknas Sickla bli en av landets större knutpunkter för kollektivtrafik. 

– Vi vill stärka erbjudandet i Sickla Galleria med en riktigt bra livsmedelsbutik. Sickla är i en expansiv fas där såväl bostäder som kontor utvecklas och det gör att behovet av service ökar. Valet föll på Sabis som vi tycker är en duktig aktör på Stockholms dagligvarumarknad. Att ha ett starkt familjeföretag med tydlig entreprenörsanda på platsen är helt rätt i den mix vi vill erbjuda, säger Annica Ånäs, VD Atrium Ljungberg.

Sabis är ett Stockholmsbaserat familjeföretag grundat 1874. Idag driver företaget 20 restauranger, 10 kaféer, tre hotell och fem matbutiker, däribland Sabis Fältöversten och fyra Hemköpsbutiker. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil