Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Foto MostPhotos
Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

Nyheter 24 var först med att uppmärksamma bristen på tomatpuré, i många sammanhang en basingrediens, i de svenska butikerna.
När sajten frågade Icas kategorichef för skafferivaror, Anita Hultstrand, hade hon en tydlig bild av läget.

– Vi har inte sett en större efterfrågan på tomatpuré än normalt, men det råder en tillfällig brist på tomatpuré vilket bland annat beror på en generell råvarubrist på grund av sämre skördar. Vi har för närvarande inga signaler som tyder på en långvarig brist, sade hon till Nyheter 24.

Samma indikationer finns hos Coop.
– Jag har fått besked om att det handlar om råvarubrist men sedan har jag inte kommit längre. Jag har ännu inte kunnat få svar från ansvarig inköpare, säger Coops Therese Knapp till Expressen.

Det har tidigare varit klart att de snabbt stigande elpriserna slår hårt mot växthusodlade tomater.
Flera ledande odlare har ställt in sin vinterodling av skälet att det inte går att räkna hem produktionen med de elpriser som råder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil