Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Foto MostPhotos
Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

Nyheter 24 var först med att uppmärksamma bristen på tomatpuré, i många sammanhang en basingrediens, i de svenska butikerna.
När sajten frågade Icas kategorichef för skafferivaror, Anita Hultstrand, hade hon en tydlig bild av läget.

– Vi har inte sett en större efterfrågan på tomatpuré än normalt, men det råder en tillfällig brist på tomatpuré vilket bland annat beror på en generell råvarubrist på grund av sämre skördar. Vi har för närvarande inga signaler som tyder på en långvarig brist, sade hon till Nyheter 24.

Samma indikationer finns hos Coop.
– Jag har fått besked om att det handlar om råvarubrist men sedan har jag inte kommit längre. Jag har ännu inte kunnat få svar från ansvarig inköpare, säger Coops Therese Knapp till Expressen.

Det har tidigare varit klart att de snabbt stigande elpriserna slår hårt mot växthusodlade tomater.
Flera ledande odlare har ställt in sin vinterodling av skälet att det inte går att räkna hem produktionen med de elpriser som råder.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil