Satsar på fossilfri svensk produktion

Foto Orkla
Orkla Foods Sverige satsar på fossilfri livsmedelsproduktion och planerar nu ombyggnationer för att nå det målet.

Orkla Foods Sverige planerar att bygga om energianläggningarna på företagets livsmedelsanläggningar i Sverige för att göra sin produktion av mat och dryck fossilfri.
En förändring som medför en minskning av koldioxidutsläppen med cirka 23 000 ton per år, skriver företaget. 

Arbetet har redan startat i Eslöv, Orklas största livsmedelsanläggning, som planeras bli fossilfri till 2025.
– Omställning till förnybar energi kostar men är oerhört centralt för att vi ska nå våra klimatmål. Vi lever i ett kritiskt decennium för klimatet och med investeringen tar vi ytterligare kliv för att minska vårt och våra produkters klimatavtryck, säger Henrik Julin, vd för Orkla Foods Sverige.

Redan idag är företagets anläggning i Kumla fossilfri. Övergången till fossilfri produktion som nu planeras att genomföras även på övriga anläggningar, beräknas minska koldioxidutsläppen med cirka 23 000 ton per år.

Orklakoncernen har som mål att nå nettonoll-utsläpp av växthusgaser genom hela värdekedjan till 20451och som mål att sänka utsläppen av växthusgaser från egen verksamhet med 70 procent till 20302.– Det här är en investering i svensk livsmedelsproduktion men det är också en investering i framtidens mat. Den mat vi äter har stor påverkan på vår förmåga att uppnå klimatmålen och som en av Sveriges största livsmedelsproducenter är det därför självklart för oss att också vara en del av lösningen, säger Henrik Julin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil