Skatten på snus stiger tre procent

Foto MostPhotos
1 januari höjs skatten på snus med tre procent. Snustillverkarna protesterar och tycker att den treprocentiga höjningen är något man inte borde göra.

1 januari höjs alltså skatten på snus med tobak med tre procent.
Som vanligt sker dessutom en anpassning mot konsumentprisindex och dessutom påverkar snus precis som alla andra produkter av att vi har en relativt kraftig inflation i Sverige.

Mot detta protesterar, naturligtvis, de företag som tillverkar snus, bland andra Snusbolaget.
– Syftet med punktskatten sägs vara att snuset ska bära sina egna negativa samhällskostnader. Men så är redan fallet, intäkterna på skatten är redan fem gånger högre än kostnaderna som snuset innebär för samhället, säger Markus Lindblad som är kommunikationschef för Snusbolaget.

– För några veckor sedan stod svenska politiker på de mediala barrikaderna för snuset, när ryktet gick om en skattechock från EU-håll. Men faktum är att svenska regeringar åstadkommit samma sak det senaste decenniet, men mer utdraget, genom flertalet lägre skattehöjningar, säger Markus Lindblad, kommunikationschef på Snusbolaget.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil